EU-parlamentarikere: Vækst skal ikke gå ud over forskning

INVESTERING: EU-Kommissionen vil tage midler fra forskningsfond og infrastrukturprogram for at finansiere sin stort anlagte investeringsplan. Men den idé hæmmer væksten snarere end at gavne den, lyder det fra Jeppe Kofod (S).

Jean-Claude Juncker har udtænkt en investeringsplan for at få Europas økonomi på fode igen. Men hvor skal pengene komme fra?
Jean-Claude Juncker har udtænkt en investeringsplan for at få Europas økonomi på fode igen. Men hvor skal pengene komme fra?Foto: Europa-Kommissionen
Kasper Kaasgaard

Der er en skepsis over for at få Junckers fond til at se så stor ud, som tilfældet er, når man tager midler fra allerede eksisterende programmer.

Morten Helveg Petersen (R)
Medlem af Europa-Parlamentet

BRUXELLES: Europa-Parlamentet gør klar til at modsætte sig EU-Kommissionens finansiering af den vækststrategi, som efter planen skal pumpe 2350 milliarder kroner ud i den europæiske økonomi.

Pengene til denne europæiske fond for strategisk investering, EFSI, som den er døbt, skal ifølge Kommissionen komme fra blandt andet Horizon2020, som er et EU-program for forskning og innovation, og infrastrukturfonden Connecting Europe Facility (CEF).

”Vi er enige i, at der er behov for en EFSI, men vi synes, at Kommissionens finansiering er med til at skade væksten i Europa i stedet for at fremme den, siger Jeppe Kofod, medlem for Socialdemokraterne.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00