EU’s konservative skyder jagten på den næste kommissionsformand i gang

SPITZENKANDIDAT: Lederen af den største gruppe i EU-Parlamentet, den tyske konservative Manfred Weber, har meldt sig ind i ræset for at blive den næste formand for EU-Kommissionen.

Lederen af Europa-Parlamentets største politiske gruppe, 46-årige tyske Manfred Weber, vil overtage Jean-Claude Junckers job som EU-kommissionsformand.
Lederen af Europa-Parlamentets største politiske gruppe, 46-årige tyske Manfred Weber, vil overtage Jean-Claude Junckers job som EU-kommissionsformand.Foto: EMMANUEL DUNAND/ Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Der er jo ikke nogen uden for Bayern, der ved, hvem han er.

Christel Schaldemose
EU-parlamentariker (S)

BRUXELLES: Merkels mand i Bruxelles, lederen af den konservative EPP-gruppe i Europa-Parlamentet, Manfred Weber, lagde onsdag billet ind på at blive den næste formand for EU-Kommissionen.

Dermed melder han sig ind i det kontroversielle såkaldte spitzenkandidat-ræs, som kobler udfaldet af valget til Europa-Parlamentet næste år sammen med udpegelsen til den europæiske toppost.

”EU bliver af mange folk set som for meget af en bureaukratisk elitestruktur. Jeg vil give Europa tilbage til folket,” lød det fra Weber ved et kort pressemøde i Bruxelles onsdag.

0:000:00