Folketinget får nye flagregler og skal igen flage med EU-fanen

FLAGREGLER: Et flertal i Folketingets Præsidium har besluttet at ændre reglerne for flagning i Folketinget. Fremover skal der ved særlige lejligheder kunne flages for både EU og FN, og Folketingets formand er åben for en dag at udvide med flere flag.

Christiansborg skal flage med EU-flag på Europadagen 9. maj.

Og allerede 24. oktober vil FN-dagen blive markeret med FN-flag.

Det står klart, efter at et flertal i Folketingets præsidium har vedtaget at ændre flagreglerne.

Det skete på et møde i Folketingets Præsidium 11. september.

Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), afviser desuden ikke, at Folketinget en dag vil udvide med flere flag.

"Samfundet ændrer sig i hurtig takt, og Folketinget skal følge med. Hvis der viser sig et stærkt ønske om, at vi markerer andre begivenheder ved at hejse andre flag, er jeg indstillet på at se på det," siger Henrik Dam Kristensen i en pressemeddelelse.

Folketingets nye formand har tidligere været åben for at hejse eksempelvis et regnbueflag over Christiansborg, når København fejrer Pride-paraden.

I fremtiden vil der fra Folketingets hovedtrappe i Rigsdagsgården blive flaget med EU-flaget og FN-flaget. Derudover bliver der også flaget på Nordens dag, 23. marts, ifølge en præsidiebeslutning fra november 2017. 

Rent praktisk vil det være sådan, at der flages med Dannebrog på den ene flagstang og den overstatslige organisations flag på den anden. 

Forrige artikel Ursulas udfordringer: Er Europas nye topchef i gang med at love for meget? Ursulas udfordringer: Er Europas nye topchef i gang med at love for meget? Næste artikel Vestager henter dansk topdiplomat ind som sin kabinetschef Vestager henter dansk topdiplomat ind som sin kabinetschef
Ugens EU-podcast: Hvad sker der, når kansler Merkels kronprinsesse står af?

Ugens EU-podcast: Hvad sker der, når kansler Merkels kronprinsesse står af?

PARLAMENTET#90: Netop som Europas ledere gør klar til næste uges budget-topmøde, er der udbrudt lederkrise i Tysklands konservative regeringsparti. Du får analysen i podcasten, hvor du også kan høre De Grønnes ordfører i Europa-Parlamentet skælde ud over Danmarks ”snæversynede” holdning til EU’s pengekasse.