Henrik Dam vil diskutere regnbueflag med Folketingets ledelse

AFVIST: I anledning af årets Pride har flere politikere foreslået at lade et regnbueflag vaje over Christiansborg. Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, vil gerne diskutere muligheden med præsidiet, men understreger, at der ikke skal flages i weekenden.

Heller ikke i år kommer der til at blive hejst et regnbuefarvet flag over Christiansborg. Det har flere politikere ellers foreslået til Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen. 

Forslaget kommer i anledning af LGBT-festivalen Copenhagen Pride, der afholdes i denne uge. Copenhagen Pride er en politisk engageret organisation, som fejrer mangfoldighed, når det kommer til seksualitet.

"Der kommer ikke til at blive flaget med regnbueflag her i weekenden, men jeg ser frem til at diskutere muligheden med præsidiet," siger Henrik Dam Kristensen til Altinget.

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, skrev i forbindelse med forslaget på Twitter, at det "burde være helt oplagt i et mangfoldigt og frisindet land" at hejse det regnbuefarvede flag. Derfor ærgrer beslutningen ham:

"Folketingets nye formand vil desværre ikke lade regnbueflaget vaje over Christiansborg til #cphpride. Ikke endnu i hvert fald. Jeg holder fanen højt på lørdag og håber på gennembruddet næste år," skriver han.

Løber løbsk
Enhedslisten, SF og Alternativet har flere gange foreslået at flage med regnbuefarver på Christiansborg. Sidste år var det daværende formand, Pia Kjærsgaard, som afviste idéen. 

Hun er også i år tilfreds med, at der ikke skal flages. Copenhagen Pride er en politisk engageret organisation, påpeger hun.

"Jeg sympatiserer med deres sag. Men der er masser af symboler, som er værd at støtte og fejre, og hvis vi skal til at flage for hver eneste af dem, vil det løbe fuldstændig løbsk," siger Pia Kjærsgaard til Altinget. 

Nuværende formand, Henrik Dam Kristensen, er til dels enig. Når det gælder de uofficielle flagdage som for eksempel Pride, kan det blive svært at argumentere imod, når andre organisationer også vil flages for.

Til diskussion igen
Henrik Dam Kristensen forbereder sig alligevel på at debattere det i præsidiet, der er Folketingets ledelse.

”Det er en evigt tilbagevendende diskussion. Derfor skal vi selvfølgelig debattere det grundigt i præsidiet, men mit udgangspunkt er, at vi først og fremmest skal overholde de officielle flagdage som eksempelvis Nordens Dag," siger Henrik Dam Kristensen.

Copenhagen Pride kulminerer med en stor parade gennem Københavns gader lørdag 17. august.

Forrige artikel Holstein inden ny sæson: Regeringen spiller ud med vindersager Holstein inden ny sæson: Regeringen spiller ud med vindersager Næste artikel Dagens overblik: Rossen sprænger lønloft og skal til debat hos Folketingets ledelse Dagens overblik: Rossen sprænger lønloft og skal til debat hos Folketingets ledelse