Konservativ EU-topkandidat: Stort problem for Danmark, hvis K mister sin plads i Europa-Parlamentet

INTERVIEW: Danmark vil tabe en markant indflydelse, hvis der ikke kommer et nyt dansk medlem i den store konservative gruppe i Europa-Parlamentet. Det siger gruppens formand og spitzenkandidat, Manfred Weber, i dette interview, hvor han også fortæller om sit syn på kønsbalancen i en ny EU-Kommission og Nord Stream 2.

Manfred Weber besøgte mandag København, hvor han sammen med Konservatives spidskandidat til europaparlamentsvalget Pernille Weiss var på besøg hos blandt andet Dansk Erhverv og Københavns Universitet.
Manfred Weber besøgte mandag København, hvor han sammen med Konservatives spidskandidat til europaparlamentsvalget Pernille Weiss var på besøg hos blandt andet Dansk Erhverv og Københavns Universitet.Foto: Liselotte Sabroe/ Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

I dag er der kun 25 procent af kommissærerne, der er kvinder, og det er ikke længere acceptabelt. Derfor vil jeg have en Kommission, der har en 50/50-fordeling af kvindelige og mandlige kommissærer.

Manfred Weber
Formand for EPP-gruppen i Europa-Parlamentet og EPP's spitzenkandidat

Det er simpelthen i Danmarks interesse at vælge en kandidat, der får meget indflydelse og er en af beslutningstagerne efter valget. Derfor håber jeg også, at Konservative bliver genvalgt i Danmark.

Manfred Weber
Formand for EPP-gruppen i Europa-Parlamentet og EPP's spitzenkandidat
Fakta
Blå bog: Manfred Weber
Født 14. juli 1972 i Bayern.

Formand for EPP-gruppen (European People Party) i Europa-Parlamentet: 2014 til nu
Medlem af Europa-Parlamentet for CSU (Christlich-Soziale Union): 2004 til nu
Næstformand for EPP-gruppen i Europa-Parlamentet: 2009 til 2014
Medlem af Landdagen i Bayern: 2002 til 2004

Danmark vil miste en vigtig stemme i Europa-Parlamentet, hvis Konservative ikke genvinder sit ene mandat.

Sådan lyder det fra den konservative EU-topkandidat Manfred Weber, som kandiderer til at blive ny formand for EU-Kommissionen efter europaparlamentsvalget.

Han er lige nu formand for Europa-Parlamentets konservative partigruppe, EPP, hvor Konservatives Bendt Bendtsen er det eneste danske medlem. Gruppen er den største i Parlamentet med 215 ud af 751 pladser.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00