Om  
Frane Krnic

Kroatien har fået ny ambassadør

Den erfarne diplomat Frane Krnić har overtaget posten som kroatisk ambassadør i Danmark.

Line Jenvall

En ny mand har indtaget ambassadørkontoret på den Kroatiske ambassade på Søtorvet i København. 

71-årige Frane Krnić har bestredet en længere række ambassadørstillinger i løbet af sin lange diplomatiske karriere, der startede tilbage i 1973, hvor han var konsul for daværende Jugoslavien i Chicago, Illinois i USA. Fra 1990 blev han jugoslavisk og efter opsplitningen kroatisk ambassadør i Chile, en stilling han varetog i fem år. Efterfølgende har han repræsenteret sit land som ambassadør i først Spanien, siden Nederlandene og senest Tjekiet. Nu er han rykket til Danmark efter at have været i audiens hos dronningen i efteråret.

Med sig bringer han stor diplomatisk erfaring.

Ved siden af sin karriere som ambassadør, har Frane Krnić også siddet på flere vigtige poster i det kroatiske diplomati. For eksempel har han været viceudenrigsminister for bilaterale relationer med landene udenfor Europa fra 1995 til 1997 og departementschef for samarbejdet med de internationale domstole i 2002 og 2003.

Desuden arbejder den nye ambassadør som lektor ved det Kroatiske Udenrigsministeriets Diplomatiske Akademi, og han kan bryste sig af et æresprofessorat ved Selskabet for Internationale Studier i Madrid.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Frane Krnic

Fhv. ambassadør, Kroatiens ambassade i Danmark
LL.M (Centre European University, Frankrig 1968)

0:000:00