Muligt budget-kompromis forude

BUDGET: Europa-Parlamentet har hilst Kommissionens budgetforslag velkommen. Derved tegner det uventet lyst for en vedtagelse af 2011-budgettet inden årets udgang.
Endelig lysner det i EU's budgetforhandllinger, og det ser ikke længere umuligt ud at nå et kompromis inden årets udgang, som er nødvendigt for at undgå et handlingsbesværet EU i hele 2011.

Europa-Parlamentet og Kommissionen er nemlig nået til enighed om, at budgettet kun må stige med 2,91% i 2011 i forhold til 2010-budgettet. Det har været en af forhandlingernes største knaster.

Parterne havde oprindelig ønsket en stigning i budgettet med 6,19% i forhold til 2010-budgettet. I oktober lykkedes det dog Storbritannien at få opbakning fra 11 andre medlemslande, deriblandt Danmark, Tyskland og Frankrig, til at gå imod dette forslag og kræve en maksimal stigning på 2,91%.

Positive røster i Parlamentet
I sidste uge udsendte Kommissionen sit kompromisforslag og i den forbindelse udtalte Parlamentets præsident, Jerzy Buzek, at Europa-Parlamentet ville gøre sit, for at parterne kunne nå til enighed inden årets udgang.

0:000:00