Nyt udspil om mindsteløn tager hensyn til dansk model

NYHEDSANALYSE: Udkast afslører, at der er gjort meget for at holde den danske overenskomstbaserede arbejdsmarkedsmodel ude af EU-Kommissionens nye udspil om europæisk mindsteløn. Spørgsmålet er, om det er nok set med danske øjne.

EU's Beskæftigelseskommissær, Nicolas Schmit, har gentagne gange bedyret, at han ikke er ude på at smadre den danske model.
EU's Beskæftigelseskommissær, Nicolas Schmit, har gentagne gange bedyret, at han ikke er ude på at smadre den danske model.Foto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Chancen er nok stor for, at vi onsdag vil høre en række protester fra arbejdsmarkedets parter og fra det meste af det danske politiske spektrum, når det nye forslag om europæisk mindsteløn rammer offentligheden.

Stod det til dem, skulle der slet ikke være noget direktiv, og EU skulle holde nallerne langt væk fra et område, der i Danmark er lagt i hænderne på arbejdsmarkedets parter.

Når det er sagt, ser det ud til, at EU-Kommissionen har forsøgt så forsigtigt som muligt at skrive sig rundt om den særlige nordiske arbejdsmarkedsmodel i sit nye forslag på området.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024