Ane Halsboe starter usædvanligt EU-opgør om mindsteløn: ”Det er en principsag"

Den danske regering har nu officielt lagt billet ind på at få EU-Domstolen til at underkende et nyt direktiv om mindsteløn. Selv om direktivet ikke har store konsekvenser i Danmark, er det vigtigt at få fastslået, at lønforhold er noget, EU ikke skal blande sig i, lyder det fra beskæftigelsesministeren i et interview.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har "den største respekt" for dem, der kæmper for bedre lønninger. De skal bare ikke gøre det gennem EU.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har "den største respekt" for dem, der kæmper for bedre lønninger. De skal bare ikke gøre det gennem EU.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Det er ikke hverdagskost, at Danmark hiver EU's institutioner i retten. I dette årtusinde er det kun sket to gange, og ingen af gangene har det handlet om at få smidt et helt nyt direktiv direkte i skraldespanden.

Det laver beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) nu om på. Onsdag sendte hun besked til EU-Domstolen i Luxembourg om, at Danmark vil have testet, om nye regler om passende mindstelønninger overhovedet er inden for den EU-retlige skive.

Ministeren gør klart, at hun har ”den største respekt” for dem, der fører kampen for at sikre folk ordentlige lønninger.

0:000:00