Ny regering vælger åbent opgør med EU over mindsteløn

Statsminister Mette Frederiksen og hendes nye partnere i SVM-regeringen vil have EU’s mindstelønsdirektiv omstødt ved EU-Domstolen. Dermed er Danmark på direkte kollisionskurs med Bruxelles.

Fra dansk side har der været frygt for, at lavtlønnede borgere med EU's nye mindstelønsdirektiv i hånden kunne gå til EU-Domstolen. Nu vælger regeringen at gøre det selv for helt at få aflivet direktivet.
Fra dansk side har der været frygt for, at lavtlønnede borgere med EU's nye mindstelønsdirektiv i hånden kunne gå til EU-Domstolen. Nu vælger regeringen at gøre det selv for helt at få aflivet direktivet.Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: ”En krigserklæring”. Sådan har kilder over for Altinget beskrevet den nye regerings beslutning om at få EU’s dommere i Luxembourg til at omstøde det omstridte direktiv om mindsteløn, som danske politikere har bekæmpet i årevis.

I regeringsgrundlaget for den nye SVM-regering står det klart, at den vil rejse et såkaldt annullationssøgsmål ved EU-Domstolen for helt at få gjort det af med det nye direktiv, som blev endelig vedtaget i oktober.

Det er en nødbremse, som Danmark kun yderst sjældent har anvendt sig af.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00