Parlamentet#32: De alternative Europa-kandidater

PODCAST: Alternativet og Enhedslisten stiller for første gang op til Europaparlamentsvalget. De vil forsøge at komme igennem med en alternativ europapolitik. Hvad det er, er de to spidskandidater, Rasmus Nordqvist og Nikolaj Villumsen, ikke helt enige om.

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Der er mindre end et år til, at der skal stemmes til Europaparlamentsvalget i maj 2019.

Derfor var der allerede på Folkemødet fokus på de nye kandidater, der stiller op - også på Altingets hotel i Allinge.

Her var de to nye drenge i EU-klassen på besøg - Enhedslistens Nikolaj Villumsen og Alternativets Rasmus Nordqvist. Partier der ikke tidligere har stået på stemmesedlen til valget til Europa Parlamentet.

Altinget: Parlamentets vært, Thomas Lauritzen, modererede debatten imellem de to, hvor de to kandidater bl.a. fortalte om, hvad deres alternative Europa-politik går ud på. Det interview kan du høre i dagens særudsendelse af podcasten.

Din vært er i denne omgang Henrik Axel Buchter.

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Forrige artikel Parlamentet#31: Europas ledere ruster sig til den næste skideballe fra Trump Parlamentet#31: Europas ledere ruster sig til den næste skideballe fra Trump Næste artikel Parlamentet#33: Danmark og Europa efter Brexit Parlamentet#33: Danmark og Europa efter Brexit
Det sker i EU: Showdown om topposter og EU-drømme på Balkan

Det sker i EU: Showdown om topposter og EU-drømme på Balkan

OVERBLIK: Bliver der sat navne på, hvem der skal styre Unionen de næste fem år? Det er det store spørgsmål, der optager Bruxelles i denne uge, hvor EU-lederne også skal se, om de kan blive enige om at støtte et klimaneutralt EU i 2050, og om de vil starte optagelsesforhandlinger med Makedonien og Albanien.