Podcast: Sådan vil EU-kommissionen stoppe tech-giganternes dominans

AJOUR: Der er brug for en række særlige regler for at sikre et fair digital marked. Det mener EU-kommissionen, der især vil målrette en række nye love imod virksomheder som Facebook, Amazon og Google. Altingets digitalredaktør forklarer.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Facebook og Amazon skal sikre fair konkurrence for deres mindre konkurrenter, og der skal helt overordnet være en fair konkurrence imellem de små og de store tech-virksomheder.

Det er formålet med EU-kommissionens forslag til nye regelsæt for tech-virksomhederne. Reglerne skal også sikre mere kontrol med indholdet på platformene.

Hvordan kan EU-regler sørge for at opnå alt det? Og hvordan skal særlige europæiske regler virke imod globale virksomheder?

Det kan du høre mere om i dagens udgave af Altinget Ajour, hvor Altinget digitalredaktør, Chris Lehmann, forklarer.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast om Brexit: Her er spørgsmålene, der stadig mangler svar på Podcast om Brexit: Her er spørgsmålene, der stadig mangler svar på Næste artikel Podcast: EU erkender, at der har manglet klar oplysning om strategi for vacciner Podcast: EU erkender, at der har manglet klar oplysning om strategi for vacciner
EU trækker spændingen om dataoverførsler til Storbritannien

EU trækker spændingen om dataoverførsler til Storbritannien

TILSTRÆKKELIGHED: Virksomheders dataoverførsler fra EU til UK er i limbo indtil EU-Kommissionen tager en beslutning om, hvorvidt Storbritanniens regler på området er gode nok. Kommissionen vil holde øje med, at UK ikke forringer standarder, før de indgår en aftale, siger en kilde.