Spillet om nyt EU-miljøprogram i gang

EU: Det ser nu ud til, at Kommissionen vil fremlægge et nyt 7. miljøhandlingsprogram, når det 6. program udløber til sommer. Programmet kan dog næppe vedtages under dansk formandskab. Venstre er bekymret for de økonomiske omkostninger.
Anders Jerking
Efter tvivl, tøven og tovtrækning ser det nu ud til, at EU-Kommissionen vil fremlægge et nyt, 7. miljøhandlingsprogram.

Miljøhandlingsprogrammerne er den overordnede ramme, som angiver retningen for EU's miljøpolitik. Det sjette program, som udløber i juli 2012, har ikke været en ubetinget succes, og flere lande og Kommissionen har været modstandere af et nyt program. Men da miljøminister Ida Auken (SF) 10. oktober var til rådsmøde med sine ministerkollegaer i Luxembourg enedes Rådet om at opfordre Kommissionen til at fremlægge et 7. program i begyndelsen af 2012.

Kommissionen har dog tilkendegivet, at det er mere realistisk, at programmet bliver præsenteret senere i 2012, og dermed er det næppe realistisk, at programmet ikke kan blive forhandlet på plads under det danske formandskab. Det har ellers længe været Miljøministeriets håb og ambition.

På ministerrådsmøde udtrykte flere miljøministre bekymring over, at det 7. program i så fald ikke er på plads, når det 6. udløber - og at derfor opstår et tomrum uden et program.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00