Staten kompenserer dansk erhvervsliv med 775 millioner for brexit

Et bredt flertal af Folketingets partier har besluttet at kompensere de erhverv, der har været særligt hårdt ramt af Storbritanniens udtrædelse af EU, med i alt 775 millioner kroner. Midlerne går blandt andet til offshore-industrien og kommer fra EU's brexit-tilpasningsreserve.

Et bredt flertal af Folketingets partier har fordelt yderligere 775 millioner kroner til erhverv, der er ramt af brexit.
Et bredt flertal af Folketingets partier har fordelt yderligere 775 millioner kroner til erhverv, der er ramt af brexit.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Danske virksomheder påvirket af Storbritanniens udtræden af EU får nu tilført endnu flere penge.

I december besluttede et bredt flertal at fordele 1,3 milliarder kroner til danske fiskere, og nu bliver der fordelt yderligere 775 millioner kroner. Denne gang går pengene blandt andet til offshore-industrien.

De cirka to milliarder kroner, som nu i alt er blevet fordelt, kommer fra EU's brexit-tilpasningsreserve og skal gå til at hjælpe virksomheder med at omstille sig til nye eksportmarkeder eller udvikle dele af deres forretningsmodel, som kan fremme den grønne og digitale omstilling.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00