Statsrevisorerne: Danmark kan få mere ud af EU's fonde

TILSKUD: Danmark får ikke fuldt udbytte af tilskud fra EU's fonde. Det konkluderer Statsrevisorerne i ny beretning, hvor de også kommer med anbefalinger til, hvordan vi kan få en højere udnyttelse.

Peder Larsen (SF) har været formand for Statsrevisorerne siden 1998.
Peder Larsen (SF) har været formand for Statsrevisorerne siden 1998.
Kasper Kaasgaard
Fakta
 Beretning om Danmarks udnyttelse af tilskud fra EU's fonde
Beretningen er udfærdiget af Rigsrevisionen på foranledning af Statsrevisorerne.

Statsrevisorerne består af seks Politikere, som udpeges af Folketinget. Rigsrevisionen består af embedsmænd. Begge er uafhængige instanser under Folketinget.

EU har fire Strukturfonde: Socialfonden, Regionalfonden, Fiskerifonden og Landdistriksfonden.

Programmer, der kan få støtte fra Socialfonden og Regionalfonden, administreres af Erhvervs- og Vækstministeriet, mens Fiskerifonden og Landdistriksfonden hører under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Kilde: Statsrevisorernes beretning

Danmark er blevet bedre til at udnytte tilskudsmidler fra EU's fonde. Der er dog stadig et stykke vej imod fuld udnyttelse, ifølge en ny beretning fra Statsrevisorerne.

”Med det store engagement, Danmark har i disse fonde, virker det påfaldende, at der stadig er hængepartier og store, uudnyttede midler.”

Sådan siger Socialdemokraternes EU-ordfører, Morten Bødskov. Han mener, det er problematisk, at det tilsyneladende kniber med sagsbehandlingen på området. Ifølge Peder Larsen (SF), der er formand for Statsrevisorerne, skal beretningen lige så meget ses som en 'forbrugervejledning' til, hvordan vi kan sikre bedre udnyttelse.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00