Mikkel Bjørn
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Mikkel Bjørn (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Kaare Dybvad Bek, om ministeren vil tilkendegive, om regeringen vil forpligte sig til at genoverveje sin holdning til statsborgerretskonventionen, som hverken Frankrig, Belgien, Storbritannien, Irland, Italien eller Spanien har ville ratificere i 25 år, hvis det viser sig i de kommende endelige domstolsafgørelser, at det alene er statsborgerretskonventionen, som er til hinder for domstolenes frakendelse af dansk indfødsret og udvisning i de aktuelle verserende straffesager om bandedrab og skud mod turister på Christiania samt banderelateret knivstikkeri i Superbrugsen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 33, Spørgsmål 4
Vil ministeren tilkendegive, om regeringen vil forpligte sig til at genoverveje sin holdning til statsborgerretskonventionen, som hverken Frankrig, Belgien, Storbritannien, Irland, Italien eller Spanien har ville ratificere i 25 år, hvis det viser sig i de kommende endelige domstolsafgørelser, at det alene er statsborgerretskonventionen, som er til hinder for domstolenes frakendelse af dansk indfødsret og udvisning i de aktuelle verserende straffesager om bandedrab og skud mod turister på Christiania samt banderelateret knivstikkeri i Superbrugsen, hvor anklagemyndigheden har nedlagt påstand om frakendelse af indfødsret og lagt til grund, at medlemmer af Loyal to Familia (LTF), der har begået skuddrab og knivstik for LTF, har ret til andet statsborgerskab end dansk, og derved ikke bliver statsløse ved frakendelse? Der henvises i øvrigt til udspillet “Retfærdig og realistisk - En udlændingepolitik der samler Danmark” fra 2018, hvor Socialdemokratiet under punkt 6 på side 31 foreslog, at "det skal være muligt at frakende personer deres danske statsborgerskab, hvis de f.eks. begår alvorlig personfarlig eller narkorelateret kriminalitet”.

Svar fra torsdag den 4. april 2024
Det fremgår af regeringsgrundlaget Ansvar for Danmark, at regeringen vil arbejde for at styrke det regelbaserede internationale samfund. Konventionerne er det bedste grundlag for at skabe en bedre verdensorden, hvor hvert enkelt individ og mindre lande også har rettigheder. Som et lille land har Danmark en selvstændig national interesse i, at det regelbaserede internationale samfund fungerer. Regeringen står derfor ved de internationale forpligtelser, som Danmark har påtaget sig, herunder de forpligtelser, der følger af bl.a. Europarådets konvention af 6. november 1997 om statsborgerret (statsborgerretskonventionen).

Det ændrer dog ikke på, at der findes uhensigtsmæssigheder ved dele af de internationale konventioner og fortolkningen af dem. Vi skal derfor være klar til at udfordre og afsøge de rammer, som konventionerne sætter op, således at deres negative bivirkninger minimeres.

4. april 2024 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected]

www.uim.dk 36977191 2024 - 4481 2650461 Kaare Dybvad Bek / Christine V. Johansen Side
0:000:00