Louise Schack Elholm
 svarer 
Morten Bødskov

Louise Schack Elholm (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om svaret på spørgsmål 42 tager højde for de oplysninger, som danske virksomheder skal give til skatteforvaltningen om kontrollerede transaktioner

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 48, Spørgsmål 54
Af ministerens svar på spørgsmål 42 fremgår det, at ”Der er dog ingen regler – heller ikke efter de ved L 48 foreslåede bestemmelser – der pålægger danske selskaber en pligt til særskilt at gøre opmærksom på, at transaktioner beskrevet i transfer pricing-dokumentationen indebærer, at der flyttes aktiviteter ud af Danmark. Det er derfor kun ved en egentlig kontrol af den indsendte dokumentation, at det vil være muligt at konstatere, at der er flyttet aktiviteter ud af landet. …” Ministeren bedes oplyse, om svaret på spørgsmål 42 tager højde for de oplysninger, som danske virksomheder skal give til skatteforvaltningen om kontrollerede transaktioner, eksempelvis om salg af immaterielle aktiver til datterselskaber, samt at ministeren kan stille krav om yderligere oplysninger. Der kan henvises til skattekontrollovens §§ 38 og 41. Af vejledningen til det særlige bilag til selvangivelsen vedrørende kontrollerede transaktioner fremgår, at for hver enkelt art transaktion oplyses det, i hvilke(n) stat(er) de enheder, der har været de pågældende kontrollerede transaktioner med, er hjemmehørende. Om detaljeringsgraden af oplysningerne kan henvises eksempelvis til Skatteforvaltningens juridiske vejledning, afsnit C.D.11.13.1.2 Den landespecifikke dokumentation.

Svar fra onsdag den 5. februar 2020
Der er i svaret på spm. 42 taget højde for de oplysninger, som danske virksomheder skal afgive til Skatteforvaltningen om kontrollerede transaktioner. Det er således udtrykkeligt anført i svaret, at ”[i]

tilfælde, hvor der til koncernforbundne udenlandske selskaber flyttes aktiviteter, der hidtil har været udført af danske selskaber, vil Skatteforvaltningen således automatisk modtage oplysninger herom.” Det i spørgsmålet citerede udsagn i svaret på spm. 42 var således blot ment som en understregning af, at der vil være behov for at gennemgå de oplysninger, der indgår i den indsendte transfer pricing-dokumentation, hvis det skal kunne overvåges, om der er flyttet aktiviteter ud af Danmark.

Som også nævnt i svaret på spm. 42 vurderes en eventuel mulighed for overvågning af, om der er flyttet aktiviteter ud af landet, under alle omstændigheder ikke at have betydning for vurderingen af det mindreprovenu, der vil være forbundet med indførelsen af en substanstest.

0:000:00