Kim Valentin
 svarer 
Jeppe Bruus

Kim Valentin (V) spørger skatteministeren, Jeppe Bruus, om det er korrekt, at SKAT har CPR-nummer på alle ejere af feriehuse, der udlejes, og som har bopælsadresse i Danmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 176, Spørgsmål 1
Vil ministeren oplyse, om det er korrekt, at SKAT har CPR-nummer på alle ejere af feriehuse, der udlejes, og som har bopælsadresse i Danmark?

Svar fra onsdag den 11. maj 2022
Jeg kan henholde mig til følgende, som jeg har modtaget fra Skattestyrelsen:

”Skattestyrelsen har oplysninger om cpr-nummer for ejer/ejerne af danske ejendomme, som Skattestyrelsen har foretaget ejendomsvurdering af, herunder feriehuse. Oplysningerne anvendes bl.a. til brug for opkrævningen af ejendomsskatter.

Udlejningsbureauer og feriecentre mv. i Danmark, der udlejer fritidsboliger for andre, indberetter udlejers lejeindtægt til Skattestyrelsen. Indberetningen af lejeindtægt har til formål at gøre det muligt at beregne og medtage det skattepligtige beløb fra udlejningen af fritidsboligen på årsopgørelsen for ejer/ejerne af ejendommen. Indberetningen foretages på den enkelte ejendom og indeholder ikke oplysninger om, hvem der udlejer den pågældende fritidsbolig.

Skattestyrelsen kan på baggrund af de indberettede oplysninger om ejendommen som udgangspunkt udsøge cpr-nummer på ejer/ejerne af ejendommen og ejerfordelingen for de fritidshuse, der udlejes via udlejningsbureauer og feriecentre mv. i Danmark.

I forhold til fritidsboliger, der ikke udlejes via udlejningsbureau og feriecentre mv. i Danmark, har Skatteforvaltningen alene de oplysninger, som borgeren selv oplyser i forbindelse med årsopgørelsen, dvs. det beløb, der skal beskattes, idet borgeren ikke i forbindelse med årsopgørelsen skal oplyse, hvilket fritidshus mv. indtægten vedrører.”
0:000:00