Kim Valentin
 svarer 
Jeppe Bruus

Kim Valentin (V) spørger skatteministeren, Jeppe Bruus, om det er muligt at identificere alle ejere af feriehuse, der udlejes, og som ikke har bopælsadresse i Danmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 176, Spørgsmål 2
Vil ministeren oplyse, om det er muligt at identificere alle ejere af feriehuse, der udlejes, og som ikke har bopælsadresse i Danmark?

Svar fra onsdag den 11. maj 2022
Jeg kan henholde mig til følgende, som jeg har modtaget fra Skattestyrelsen:

”Hvis en borger har fået tildelt et dansk cpr-nummer eller skattepersonnummer på købstidspunktet af en dansk ejendom, kan dette anvendes til at identificere ejerne.

Hvis en borger ikke har fået tildelt et dansk cpr-nummer eller skattepersonnummer på købstidspunktet for en dansk ejendom, registreres købet alene ved navnet på køberen af ejendommen, og ejeren kan dermed ikke identificeres via et cpr-nummer. Det er således ikke et krav for en udlænding, der køber en ejendom i Danmark, at personen har et skattepersonnummer på købstidspunktet.

De adresseoplysninger, der normalt også indgår ved identificering af en ejer af et feriehus, der udlejes, vil heller ikke med sikkerhed være til rådighed. Skattestyrelsen har dog mulighed for at få adgang til oplysninger om en ejers bopælsadresse via Det Centrale Personregister (CPR), i det omfang ejeren og dennes adresse er registreret her. Ved fraflytning til udlandet skal der ske anmeldelse herom til Det Centrale Personregister, men der er ikke pligt til at oplyse om bopælsadressen i udlandet.”
0:000:00