Efter ministerfyring: Mette Frederiksen går til dronningen torsdag

NY MINISTER: Statsministeren kalder minksagen "et meget beklageligt forløb". Hun vil torsdag gå til dronningen for at "ændre regeringens sammensætning".

Hvem skal efterfølge Mogens Jensen (S) på posten som minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling? Skal de tre ministerområder fortsat høre sammen, eller skal ministerierne sammensættes på en ny måde? Og skal der blot hives et enkelt nyt ansigt ind i regeringen, eller giver ministerfyringen anledning til en større rokade i regeringen?

Det får vi svar på torsdag, for der går statsminister Mette Frederiksen (S) til dronningen for at "ændre regeringens sammensætning". Det oplyser hun i en pressemeddelelse.

”Fødevareminister Mogens Jensen har i dag meddelt mig, at han ønsker at udtræde af regeringen. Derfor går jeg i morgen til Hendes Majestæt Dronningen for at ændre i regeringens sammensætning," skriver Mette Frederiksen.

"Et meget beklageligt forløb"
Hun takker samtidig Mogens Jensen "for hans store arbejde og for hans fokus på den grønne omstilling af dansk landbrug og arbejde for at styrke ligestillingen i Danmark".

Statsministeren giver også en meget kort kommentar til den redegørelse for forløbet omkring den ulovlige ordre om at aflive alle mink, som onsdag førte til, at Mogens Jensen (S) mistede opbakning fra regeringens støttepartier og måtte trække sig.

"Redegørelsen tegner et billede af et meget beklageligt forløb. Der er ingen som helst tvivl om, at der er begået fejl i forløbet. Jeg har i øvrigt noteret mig, at der i Folketinget foregår drøftelser om en yderligere og uvildig afdækning af forløbet," skriver Mette Frederiksen i udtalelsen.

Det er foreløbig ikke offentliggjort, på hvilket præcist tidspunkt statsministeren går til dronningen.

Forrige artikel Otte ministre har på ti år været igennem Fødevareministeriets svingdør Otte ministre har på ti år været igennem Fødevareministeriets svingdør Næste artikel Blev han advaret? Sådan så minkforløbet ud fra Mogens Jensens stol ifølge redegørelsen Blev han advaret? Sådan så minkforløbet ud fra Mogens Jensens stol ifølge redegørelsen
Frej: Lav mærkningsordning for offentlige måltiders CO2-udledning

Frej: Lav mærkningsordning for offentlige måltiders CO2-udledning

DEBAT: Regeringens forslag om to tvungne vegetardage i offentlige køkkener var en ærgerlig måde at indføre bæredygtighed på. Den ny minister bør i stedet stille krav om brug af statens dyrevelfærdsmærke samt indføre en mærkningsordning for kantinernes CO2-reduktion, skriver tænketanken Frej.