Flertal lander aftale om hurtigere erstatning til minkavlere

Minkavlere kan potentielt få udbetalt erstatninger mere end tre år tidligere end hidtil forventet, efter et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om en fast track-ordning. For at kunne blive del af ordningen skal minkavlerne dog opgive retten til at klage.

Fødevareminister Jacob Jensen vil sikre, at størstedelen af de minkavlere, der benytter fast track-ordningen, har fået udbetalt deres erstatninger i midten af 2024. Arkivfoto.
Fødevareminister Jacob Jensen vil sikre, at størstedelen af de minkavlere, der benytter fast track-ordningen, har fået udbetalt deres erstatninger i midten af 2024. Arkivfoto.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Et bredt flertal bestående af regeringen, SF, Liberal Alliance og Radikale har indgået en aftale om otte tiltag, der skal sikre, at minkavlerne får udbetalt erstatning hurtigere end planlagt. 

Der er tale om en tillægsaftale til den oprindelige aftale om erstatning til minkavlere fra 2021, og alle partierne bag den aftale støtter også op om tillægsaftalen, der etablerer en fast track-ordning, som vil fremrykke udbetalingen af erstatninger væsentligt i forhold til den seneste melding fra september.

Her lød det, at de sidste sager kunne risikere først at være afsluttet ved udgangen af 2027.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00