Gates annoncerer rekordbudget til global sundhed

Gates-fonden lancerer største budget nogensinde og drager til World Economic Forum i Davos for at promovere nye løsninger på sundhed og sult.  

Kvinder i Malawi har i forvejen langt til fødselshjælp. Under Covid-pandemien blev situationen endnu værre. 
Kvinder i Malawi har i forvejen langt til fødselshjælp. Under Covid-pandemien blev situationen endnu værre. Foto: Thoko Chikondi/AP/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

I schweiziske Davos er årets økonomiske topmøde netop gået i gang. Blandt deltagerne i World Economic Forum er Gates Foundation, som netop har annonceret sit største filantropisk budget nogensinde. Med en plan om at donere 8,6 milliarder dollars i 2024 til at forbedre verdens sundhedstilstand, kan fonden forvente en vis ørenlyd hos de cirka 60 statsledere og 2800 delegerede, som ventes at deltage i årets Davos-møde.

Som vanligt, er man fra Gates' side heller ikke bange for at pege på helt konkrete løsninger. Ifølge fondens pressemeddelelse, kommer de anstigende til den schweiziske alpe-by med rygsækkene fyldt med nye sundhedsprodukter, der vil kunne redde millioner af menneskeliv.

”Vi kan ikke tale om menneskehedens fremtid uden at tale om fremtidens sundhed,” udtaler Bill Gates, der sammen med Melinda Gates står i spidsen for Gates Foundation.

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00