Morten Messerschmidt
 svarer 
Morten Bødskov

Hvilke tab har Garantifonden for skadesforsikring haft på forskellige forsikringstyper?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Europaudvalget, Spørgsmål 67

Vil ministeren oplyse, hvilke typer af forsikringer, som de konkursramte forsikringsselska­ber har tegnet i udlandet, størrelsesfordelingen af disse og hvilke tab som Garantifonden for skadesforsikring har haft på de forskellige forsikringstyper?

Svar fra onsdag den 10. april 2024

Jeg har brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet bidrag fra Garantifonden for skadesforsikringsselskaber, der oplyser følgende:

”Alpha og Qudos Insurance under konkurs har hovedsageligt tegnet bilforsikringer i udlandet (disse udgør i begge selskaber ca. 96% af de samlede skadesudbetalinger). Herudover er der bl.a. tegnet husforsikring, indboforsikring, kæledyrsforsikring og byggeskadeforsikringer. I Alpha er der pt. udbetalt ca. 978 mio. kr. i skadeserstatninger på motorporteføljen, mens der i Qudos er der udbetalt ca. 831 mio. kr. i skadeserstatninger på motorporteføljen.”

0:000:00