svarer 
Morten Bødskov

Erhvervsudvalget spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, om kommentar til henvendelsen af 11/4-24 fra Interesseorganisationen Danske Soloselvstændige

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 107, Spørgsmål 30
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 11. april 2024 fra Interesseorganisationen Danske Soloselvstændige, jf. L 107 - bilag 6?

Svar fra torsdag den 18. april 2024
Interesseorganisationen Danske Soloselvstændige opfordrer i henvendelsen af 11. april 2024 bl.a. til, at man ikke ser isoleret på de store virksomheders rapporteringsforpligtelser, men også forholder sig til små og mellemstore virksomheder, der allerede i dag er berørte af bæredygtighedsdagsordenen, fx som underleverandører.

Videre opfordrer Danske Soloselvstændige til, at man allerede nu definerer SMV’ere til at være EU's definition 0 – 250 ansatte, så alle aktive virksomheder vil kunne komme i betragtning til efterfølgende erhvervsfremmestøttende midler, målrettet opkvalificering af viden samt teknologiske løsninger, der skal bidrage til rapportering og øgede indsatser på bæredygtighed.

Jeg kan i den forbindelse oplyse, at lovforslaget er en direktivnær implementering af reglerne i direktiv om virksomheders bæredygtighedsrapportering (CSRD).

Regeringen er bevidst om, at reglerne om virksomheders bæredygtighedsrapportering kræver en omfattende omstilling for mange virksomheder, både store og små. Mange små og mellemstore virksomheder forventes at skulle levere data til deres kunder og samarbejdspartnere, også selvom de ikke direkte omfattes af reglerne.

Derfor har regeringen også fokus på vejledning og en understøttende indsats med det formål at lette rapporteringsarbejdet. I forbindelse med indsatsen udvikler Erhvervsstyrelsen uddybende vejledning og brugervenlige værktøjer, fx trin-for-trin-vejledninger til at komme i gang med bæredygtighedsrapporteringen samt handlingsanvisende hjælp til at finde vej i de forskellige nye bæredygtighedskrav.

Dertil formidler Erhvervsstyrelsen og Finanstilsynet fortolkninger og afklaringer fra EU videre til de danske virksomheder og kan hjælpe virksomhederne med at forstå kravene i en dansk kontekst.

ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Tlf.

Fax CVR-nr 33 92 33 50 33 12 37 78 10 09 24 85 EAN nr. 5798000026001 [email protected]

www.em.dk Mange SMV’er understøttes generelt i erhvervsfremmeindsatsen, herunder gennem forskellige tiltag, der løbende prioriteres af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, fx støtteprogrammer til kompetenceløft og dokumentation. Derudover tilbyder erhvervshusene uvildig 1:1-vejledning inden for bæredygtighed også for soloselvstændige.
0:000:00