Nye tilskud til innovative miljøløsninger

KORT NYT: Virksomheder, der arbejder med nye innovative løsninger indenfor luftforurening og støj, får nu mulighed for at søge tilskud til test, demonstration og videreudvikling af nye teknologier.
Kasper Frandsen
Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) har sammen med Konservative og Dansk Folkeparti, besluttet at udmønte en del af de 120 mio. kr. fra aftalen om fremme af miljøeffektiv teknologi til konkrete projekter, der skal reducere luftforureningen og begrænse gener fra støj.

Aftalen betyder, at der bl.a. bliver afsat 7 mio. kr. til teknologier, der kan begrænse udslippet af de sundhedsskadelige kvælstofoxider fra skibe og fra biogasfyrede gasmotorer, samt begrænse luftforureningen fra køretøjer og fra energianlæg, der fyrer på biomasse. Derudover har parterne afsat 2,5 mio. kr. til projekter med bl.a. støjisolerende vinduer.

"Nye miljøteknologier skal være med til at løse de miljøproblemer, vi står med. Det gælder også den sundhedsskadelige luftforurening. Derfor glæder jeg mig over, at vi nu kan iværksætte en række projekter, hvor nye teknologier bidrager til at begrænse udslippet af kvælstofoxider og partikler. Projekterne er et vigtigt bidrag til afprøvning og udvikling af nye miljøteknologier - og til efterfølgende at få dem ud på markedet", siger miljøminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Samtidig håber Troels Lund Poulsen, at udviklingen af de nye teknologier også kan bidrage positivt til virksomhedernes bundlinie.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00