Kristian Bøgsted
 spørger 
Jacob Jensen

Hvorfor vælger man at skærpe kravene til etagehøjde for smågrisetransporter, når undersøgelsen fra Aarhus Universitet ikke kan påvise, at det gavner grisene?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Miljø- og Fødevareudvalget, Spørgsmål 671

I artiklen ”Ingen ved, om det virker, men regeringen står fast: Der skal skrælles en etage af lastbilerne”, Jyllands-Posten, 29. marts 2024, fremgår det, at ministeren ikke havde tid til at forklare, hvorfor man vælger at skærpe kravene til etagehøjde for smågrisetransporter, når undersøgelsen fra Aarhus Universitet ikke kan påvise, at det gavner grisene. Vil ministeren i den forbindelse redegøre for, om det er rimeligt, at ministeren ikke har tid til at forklare grundlaget for de skærpende krav, når disse vil have stor indflydelse på den danske eksportbranche? I forlængelse heraf bedes ministeren forklare, hvorfor man vælger at skærpe kravene, når undersøgelsen ikke kan påvise, at det gavner grisene.

0:000:00