Om  
Robert A. Fenton

AU-professor modtager Lundbeckfondens Yngre Forskerpris

Professor fra Aarhus Universitet Robert Fenton har modtaget Lundbeckfondens Yngre Forskerpris for sit banebrydende arbejde, der har været med til at ændre lærebøgerne inden for molekylær cellebiologi.

Nikita Selvig

Professor ved Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet Robert Fenton har modtaget Lundbeckfondens hæderspris Yngre Forskerpris. Det skriver fonden på sin hjemmeside.

”Det er en stor ære, at en stor dansk forskningsfond ser min forskningskarriere som ekstraordinær. Det er et bevis på vigtigheden af vores forskning, og ikke mindst for de unge forskere i gruppen, der fortjener en bid af æren. Med modtagelsen af denne pris slutter jeg mig til en gruppe af unge forskere, der ses som særligt talentfulde. Det er noget af et privilegium at være iblandt dem,” siger Robert Fenton på hjemmesiden.

39-årige Robert Fenton forsker inden for feltet molekylær cellebiologi og undersøger, hvordan dysfunktionelle proteiner i specifikke celler kan medføre blandt andet forhøjet blodtryk, diabetes samt knogleskørhed. Inden for ganske kort tid har hans forskningsresultater givet genklang nationalt såvel som internationalt, og det er blandt andet derfor, at Aarhus-professoren nu modtager Yngre Forskerprisen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00