Humanister vil have politisk hjælp

HUMANIORA: Det humanistiske forskningsråd, FKK, vil mødes med Videnskabsudvalget. "Vi ønsker at påpege konsekvenserne af den valgte strategi omkring forskning," siger rådets formand.
Der er mange studerende på de humanistiske fakulteter, men få midler til forskning, påpeger forskningsrådsformand.
Der er mange studerende på de humanistiske fakulteter, men få midler til forskning, påpeger forskningsrådsformand.Foto: Colourbox
Uffe Laursen
Fakta

Forskningsrådet for Kultur og Kommunikations (FKK) bevilling var i 2008 157 millioner kroner.

De humanistiske forskningsområder er under et hårdt økonomisk pres, og det ønsker Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation (FKK) under Det Frie Forskningsråd at gøre politikerne opmærksomme på. Derfor har rådet netop søgt om foretræde for Videnskabsudvalget.

"Vi vil gerne i dialog med politikerne, som har indsigt i forskningsbudgetterne. Jeg ønsker at påpege konsekvenserne for dem af den forskningsstrategi, der er lagt," siger Kirsten Drotner, professor på SDU og formand for FKK.

Otte ud af ti til hård videnskab
Som et eksempel på den underprioritering af humaniora, der foregår, peger Kirsten Drotner på, at man med globaliseringsforliget besluttede at fordoble antallet af ph.d.-studerende på de danske universiteter. Det mener hun er godt. 

0:000:00