Ny RUC-rektor advarer mod dimensionering

REKTORUDNÆVNELSE: Prorektor på RUC Hanne Leth Andersen overtager rektorstolen i Roskilde til april. Den kommende RUC-rektor advarer mod snævert fokus på beskæftigelse i kvalitetsdebatten.
Foto: PR-Foto/Roskilde Universitet
Mads Bang
Fakta

Hanne Leth Andersen

Hanne Leth Andersen er professor i universitetspædagogik og prorektor på RUC.

Tidligere har hun været direktør for Learning Lab på CBS, været studieleder og prodekan på Aahus Universitet.

Er oprindeligt mag.art. og ph.d. i fransk fra Københavns Universitet

RUC's bestyrelse har fundet rektor Ib Poulsens afløser i egne rækker. Prorektor Hanne Leth Andersen overtager i april rektorposten i Roskilde.

Den nye rektor har en lang erfaring fra en række universiteter. Før hun kom til Roskilde Universitet i 2010, har hun været ved Copenhagen Business School og Aarhus Universitet, og hun er selv uddannet fra Københavns Universitet.

Klar til debat
Hanne Leth Andersen er professor i universitetspædagogik og har ofte markeret sig i debatten om de videregående uddannelser i Danmark.

I dag bringer Altinget | Forskning & Innovation en skarp kritik af det snævre fokus på beskæftigelse i debatten om relevans af videregående uddannelser. Den kommende rektor for Roskilde Universitet og institutleder Anders Siig Andersen argumenterer imod Produktivitetskommissionens anbefalinger om dimensionering og mere erhvervsrettede uddannelser.

0:000:00