Sommerdebat: Det gik du glip af

DEBAT: Sommeren går på hæld, og Altinget: forskning samler op på debatindlæg med reaktioner på regeringsdannelsen og indspark til kommende forskningspolitik. Læs debattørernes vigtigste pointer her.

Mattias Tesfaye (S), Mette Frederiksen (S) og Nicolai Wammen (S) på vej til forhandling om regeringsdannelse, der kulminerede med det såkaldte forståelsespapir og en ren S-regering.
Mattias Tesfaye (S), Mette Frederiksen (S) og Nicolai Wammen (S) på vej til forhandling om regeringsdannelse, der kulminerede med det såkaldte forståelsespapir og en ren S-regering.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Sara Fleckner Vilstrup

Den nye S-regering trådte til, netop som sommerferien begyndte for mange – også her på Altinget.

Men en nytiltrådt regering gav anledning til flere debatindlæg, og derfor samler Altinget: forskning op på sommerens indspark. Der kom blandt andet debatindlæg fra DPU-leder Claus Holm med en reaktion på det såkaldte forståelsespapir.

Her er de vigtigste citater og links til de fulde debatindlæg.

Claus Holm, leder af DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse), Aarhus Universitet
”Vi har endnu til gode at se, om regeringen kan levere på intentionerne, men hvis vi tager ordene for gode varer, så er forståelsen nærmest skrevet ud af en pædagogisk tilgang til, hvad det vil sige at være voksen.”
Læs hele indlægget her.

Mogens Høgh Jensen, præsident, Videnskabernes Selskab
”I et frugtbart fællesskab mellem humaniora og samfundsfag og naturvidenskab står vi bedst rustet til fremtiden. Derfor bør både fri forskning og alle videnskabsgrenene tænkes aktivt ind i den nye regerings forskningspolitik.”
Læs hele indlægget her.

Tove Enggrob og Tore Duvold, hhv. programchef og direktør, Innovationsfonden
”For at Danmark skal høste frugterne af forskningsinvesteringerne fra de sidste 10-15 år, skal universiteterne således igennem endnu en transformation. En transformation, hvor innovation og iværksætteri bliver et ligestillet tredje ben sammen med forskning og uddannelse. Universiteterne har transformeret sig selv før, og med opbakning fra det øvrige økosystem og landets politikere kan det lade sig gøre!”
Læs hele indlægget her.

David Dreyer Lassen, bestyrelsesformand, Danmarks Frie Forskningsfond
”Forskning skal byde ind med nye idéer og gennembrud til gavn for erkendelse og økonomisk fremgang og skal samtidig kunne levere løsninger til aktuelle samfundsudfordringer – men skal også stille spørgsmål til løsningerne. Kan det gøres med mindre energiforbrug, billigere, uden negative konsekvenser for stress eller privatliv? Pointen er, at vi har brug for alle typer indsigt og alle typer udsyn.”
Læs hele indlægget her.

0:000:00