Ministeriet holdt møde med Eurofighter, men Eurofighter holdt ikke møde med ministeriet - eller vil de bare ikke sige de gjorde det? Og hvorfor ikke? Jeg ved det jo fra ministeriet. Og hvor lang kan en overskrift være? Og er det ikke ret Politiken-kulturradikalt-popsmart på den ufede måde med så lange overskrifter?

Efter at rygtet om at Eurofighter havde haft møde med forsvarsudvalget viste sig at være sandt, tænkte jeg at de måske også havde haft møde med forsvarsministeriet. Jeg skrev derfor til både Forsvarsministeriet og Eurofighter, at jeg også havde hørt, at der skulle have været et møde mellem de to parter. For det ville jo have været meget naturligt. Det gjorde jeg i torsdags. Det sjove er nu, at der faktisk HAR været et møde mellem Eurofighter og Forsvarsministeriet - om tirsdagen! Lidt synsk er man vel altid :-)

At der har været et møde er i hvert fald hvad jeg får at vide fra den ene part i sagen - Forsvarsministeriet. Hos Eurofighter kan man i første omgang sjovt nok overhovedet ikke bekræfte at der har fundet et møde sted på noget som helst tidspunkt efter den 24. marts 2010, hvor kampflykonkurrencen blev skudt til hjørne.

"Sorry, I cannot confirm that," er den første melding fra kommunikationschefen. I følge ham har de kun mødtes med ministeriet og forsvaret ved airshows og konferencer gennem årene:

"...members from the MoD and the Royal Danish Air Force have met Eurofighter several times at Conferences and Air Shows, e.g. at Farnborough air Show in the past."

Så får jeg denne melding fra Forsvarsministeriet:

"Eurofighter har som bekendt haft foretræde for Forsvarsudvalget og har her tilkendegivet, at de er interesseret i (igen) at være kandidat til erstatning for F-16. Forsvarsministeriet har efterfølgende haft et møde med Eurofighter, hvor de har bekræftet de informationer, de har givet til Forsvarsudvalget."

Forelagt den oplysning moderere Eurofighter deres forklaring en lille smule. Nu handler ikke om at de ikke kan bekræfte det, men om at de ikke vil kommentere det:

"We prefer not comment. Is a confidential information."

En konfidentiel information, ja. Men ikke mere konfidentiel end at jeg har fået den uden videre. Og hos Forsvarsministeriet svarer man friskt på mit opfølgende spørgsmål om hvornår mødet fandt sted:

”Mødet blev gennemført den 7. december, efter ønske fra Eurofighter. Som tidligere oplyst bekræftede Eurofighter på mødet de informationer, man tidligere havde givet til Forsvarsudvalget.”

Ja, ja. Jeg ved det godt. Et indlæg mere om processen end om indholdet. Men det er så moderne i nutidens journalistik - og især i politisk journalistik. Bare skægt at man benægter fakta. Som Kristen Poulsgaard sagde med stærk dialekt fra Folketingets talerstol: "Hvis det er fakta så benægter a fakta" - Poulsgaard havde faktisk tyvstjålet sætningen fra folketingsmanden Søren Kjær (1827-1893), der brugte det i en debat på et ikke nærmere fastlagt tidspunkt i det 19. århundrede. (Wikipedia er som afghansk valmuemark for informationsnarkomaner).

PS: Jo, det er ret Politiken-kulturradikalt-popsmart på den ufede måde med alenlange overskrifter. Men en gang havde jeg også en aversion mod spørgsmålstegn i overskrifter (det indlæg havde til gengæld verdens korteste overskrift). Så hvem ved, måske er det her ikke sidste gang at overskriften er alenlang...

Forrige artikel AgustaWestlands nølen med stor modkøbsgæld ingen hindring for ny milliardgæld Næste artikel 730 mio. for en JSF'er