SF frier til Venstre

null
Skal SF overleve, så bliver partiet nødt til at forny sig på afgørende områder. Det siger to af repræsentanterne fra den såkaldte fornyerfløj i partiet, det tidligere mangeårige hovedbestyrelsesmedlem Villy Dyhr, og hovedbestyrelsesmedlem Pia Olsen.

Efter deres mening har SF forvandlet sig til "Socialdemokratiet minus 20 år" - et parti, der ukritisk forsvarer den offentlige sektor - og de frygter, at det vil gå en langsom død i møde, medmindre det formår at udvikle en ny politisk vision og nye politiske alliancer.

- Når det drejer sig om menneskesyn, så har SF traditionelt været langt mere enige med Venstre og de Radikale end med f.eks. Socialdemokratiet. Vi mener, at folk skal myndiggøres - ikke klientgøres. Men efterhånden er vi blevet til partiet, der kun kan sige: Nu skal vi give nogle flere penge til de ældre og til sygehusene. Den kurs er udsigtsløs. Og vi bliver nødt til at forlade den, siger Pia Olsen.

De to politikere mener, at SF bør søge et samarbejde med Anders Fogh Rasmussen og hans VK-regering om at styrke decentraliseringen i kommunerne. De opfordrer også SF til at indgå i et uideologisk samarbejde med den borgerlige regering om udliciteringen af offentlige opgaver.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00