USA-delegation med de store kanoner ombord

Når de danske forsvarspolitikere i næste uge indleder striben af besøg hos de fire kandidater i kampflykonkurrencen, så får de følgeskab af Forsvarets absolutte top. nytkampfly.dk erfarer, at både forsvarschef Peter Bartram og chefen for Flyvertaktisk Kommando, Henrik Rørbo Damm, vil deltage i turen. Førstnævnte vil sandsynligvis have en adjudant med.

Fra Forsvarsministeriet vil den nye chef for projektkontoret, Lone Lindsby, og hendes souschef, Peter Fausing, deltage sammen med ministeren, chefen for ministersekretariatet, den særlige rådgiver, departementschef Lars Findsen, chefen for Planlægnings- og operationsafdelingen i Forsvarsministeriet Kim Jesper Jørgensen, samt den person i 4. kontor, som indtil Lone Lindsbys ansættelse har været producenternes kontaktpunkt i ministeriet.

Der er således ikke tale om en uformel inspektion i stil med den tur politikerne var på i august sidste år til de to tilbageværende kandidater i konkurrencen om at levere Danmarks nye skibsbaserede helikoptere. Her havde forsvarsordførerne og ministeren kun følgeskab af chefen for Forsvarskommandoens planlægningsstab, Flemming Lentfer. Ingen med flere stjerner på skuldrene.

Login

 • Anmeld

  Jan Burnet-Thomsen

  Kære dygtige Natfly-informator,
  Kan der siges noget om, hvad det officielle formål med de omhandlede besøg er, samt hvilken dagsorden mødet eller møderækkerne har?
  Skrives der referater og eller rapporter om de indtryk delegationerne får? Og i så fald er disse dokumenter offentligt tilgængelige? Og vil kunne offentliggøres på denne hjemmeside?
  Kan der siges noget om, hvilken vægt, de indtryk de danske mødedeltagere får, på valg af leverandør? Med andre ord hvilken betydning har den information mødedeltagerne bliver meddelt for den videre anskaffelsesproces?
  Med respektfuld hilsen
  Jan