Spanske og schweiziske PMV'ere vil skabe mere end 200 fynske arbejdspladser

(KREUZLINGEN, SCHWEIZ) Mere end 200 fynske arbejdspladser. Det er hvad Jan Falck-Schmidt fra Falck-Schmidt Defense Systems i Odense forventer at kunne skabe, hvis Danmark vælger at købe en af de to pansrede mandskabsvogne, som General Dynamics har med i den danske PMV-konkurrence. Hertil kommer arbejdspladser hos underleverandører over hele Danmark.

Danmark skal købe mellem 206 og 450 PMV’ere, og ifølge Jan Falck-Schmidt, så er forholdet cirka 1:1. 200 PMV’ere vil skabe 200 arbejdspladser osv.

Uanset om Danmark vælger ASCOD’en fra General Dynamics European Land Systems (GDELS) spanske datterselskab Santa Barbara Systemas, eller Piranha 5 fra selskabets schweiziske datterselskab Mowag, så skal den sidste del af produktionen og final assembly foregå hos Falck-Schmidt i Odense. Virksomheden har nemlig indgået en eksklusiv samarbejdsaftale med GDELS og har ikke aftaler med de andre deltagere i PMV-konkurrencen. Det var da heller ikke tilfældigt, at Jan Falck-Schmidt var med, da nytkampfly.dk og en række andre danske medier mandag og tirsdag besøgte GDELS’ datterselskaber i Spanien og Schweiz for at se produktionslinjerne og sparke til dækkene på køretøjerne.

Login