Spanske og schweiziske PMV'ere vil skabe mere end 200 fynske arbejdspladser

(KREUZLINGEN, SCHWEIZ) Mere end 200 fynske arbejdspladser. Det er hvad Jan Falck-Schmidt fra Falck-Schmidt Defense Systems i Odense forventer at kunne skabe, hvis Danmark vælger at købe en af de to pansrede mandskabsvogne, som General Dynamics har med i den danske PMV-konkurrence. Hertil kommer arbejdspladser hos underleverandører over hele Danmark.

Danmark skal købe mellem 206 og 450 PMV’ere, og ifølge Jan Falck-Schmidt, så er forholdet cirka 1:1. 200 PMV’ere vil skabe 200 arbejdspladser osv.

Uanset om Danmark vælger ASCOD’en fra General Dynamics European Land Systems (GDELS) spanske datterselskab Santa Barbara Systemas, eller Piranha 5 fra selskabets schweiziske datterselskab Mowag, så skal den sidste del af produktionen og final assembly foregå hos Falck-Schmidt i Odense. Virksomheden har nemlig indgået en eksklusiv samarbejdsaftale med GDELS og har ikke aftaler med de andre deltagere i PMV-konkurrencen. Det var da heller ikke tilfældigt, at Jan Falck-Schmidt var med, da nytkampfly.dk og en række andre danske medier mandag og tirsdag besøgte GDELS’ datterselskaber i Spanien og Schweiz for at se produktionslinjerne og sparke til dækkene på køretøjerne.

Login

 • Anmeld

  Jesper Hansen

  Nu er der jo ikke noget der kan få vore kære politikere til at se bort fra fagligt relevante argumenter som ordet ”arbejdspladser” det gælder overalt, og i særlig grad inden for forsvarsområdet, der jo i stort omfang befolker diverse lokaliteter i ”udkantsdanmark”. Derfor er det jo ikke så underligt at ASCOD/Piratfiskens danske partnere fra Falck-Schmidt lover ”200 nye arbejdspladser” hvis det er dem, der vinder. Uden at gå ind på kvaliteten af deres køretøjer her, så må man håbe den er bedre end kvaliteten af de løfter der er givet på tilsvarende facon af samme producenter i de britiske konkurrencer om nye panserkøretøjer. General Dynamics (GD) lagde ud med at love 10000 arbejdspladser i UK, hvis deres SCOUT vandt. Det gjorde den som bekendt, men det seneste tal for UK jobs er justeret til ca. 10% af det oprindelige, fordi GD fandt ud af, at det var billigere at have produktionen i Spanien, så de fynske arbejdsløse skal nok ikke stille sig i kø endnu, i hvert fald hvis der er mere end 20 af dem.

  http://www.defensenews.com/article/20140903/DEFREG01/309030020/General-Dynamics-UK-Wins-Scout-SV-Deal-From-Britain

 • Anmeld

  Morten K. Poulsen

  Som landets tredje største by hører Odense vel næppe til "udkantsdanmark" ....ikke at det gør den store forskel på din pointe.

  Problemet med de lovede 200 arbejdplader er , at selv om vi får dem, så viser historien at langt størstedelen af dem forsvinder igen lige så snart opgaven er udført og projektet er afsluttet.
  Men det er da selvfølgelig en 4-5 år hvor de folk ikke er på dagpenge eller kontanthjælp :-D

 • Anmeld

  Claus

  Så må man jo håbe at Falck-Schmidt Defense har fået styr på kvaliteten. Der var vist ikke 100% styr på tolerancerne i forbindelse med PNMK M/92 :-(
  .............