Kontroversiel helikopter-producent dropper retssag

Den britisk-italienske helikopterproducent AgustaWestland (AW) har besluttet at droppe den sag mod Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI), som man anlagde i kølvandet på nederlaget i november 2012 i konkurrencen om at levere nye skibsbaserede helikoptere. Sagen skulle ellers være kulmineret i Sø- og Handelsrettens retslokaler til maj.

Efter at Danmark den 22. november 2012 valgte konkurrenten Sikorskys Seahawk-helikopter på bekostning af AW’s Wildcat-helikopter, klagede AW til klagenævnet for udbud, da man blandt andet ikke mente, at det var i orden, at FMT dispenserede fra brugen af EU’s udbudsbekendtgørelse. AW blev dog underkendt på alle syv klagepunkter. Det fik AW til at gå videre til Sø- og Handelsretten, hvor sagen skulle have været behandlet til maj - omtrent samtidig med at de første danske Seahawk-helikoptere kommer til landet.

AgustaWestland står også bag de EH-101 helikoptere, som Danmark købte i 2001 og som vi har haft vores udfordringer med. Udfordringer, som blandt andet handler om levering af reservedele fra AW. Udfordringer, som har givet AW og FMI et anstrengt indbyrdes forhold.

Login