Israelsk Elbit-udstyr ikke noget problem for FN

At det danske forsvar skal bruge materiel produceret af den israelske forsvarsvirksomhed Elbit var sidste år for stærk kost for Det Radikale Venstre, der i sidste øjeblik fik sat en kæp i hjulet på indkøb artilleri fra Elbit. Og på Radio24Syv har man gentagne gange forsøgt at gøre en stor sag ud af at Elbit er med i det andet udbud omkring artilleri, som forsvarsminister Peter Christensen satte i gang i efteråret sidste år.

Et andet sted i verden har man imidlertid ikke noget problem med at anvende israelsk-produceret materiel. Oven i købet netop fra Elbit. Det er De Forenede Nationer, der har hyret Thales UK til at operere to af Elbit’s Hermes 900 ubemandede fly samt have et stående i reserve i en periode på tre år med option på yderligere to år. Det skriver Janes.

UAV’erne skal bruges til FN-missionen MINUSMA i Mali. Den første UAV blev taget i operativ brug i juli og her i september blev man fuldt operativ. De ubemandede fly har UN-klistermærker på og er blandt andet udstyret med infrarødt kamera. De skal efter planen flyve op til 10 timer af gangen, men kan blive holdt i luften op til 36 timer – som er Hermes 900’erens maksimum.

Login

 • Anmeld

  KimE

  Israelerna har Throphy aktivt skydd för stridsvagnar det enda i västvärlden(Ukraina kan ha ett alternativ). De utvecklar en "electronic warfare suite" för f35 det borde Danmark köpa in.

 • Anmeld

  Nielsen

  FN har ikke noget problem med at bruge udstyr fra nogen som helst lande, uanset hvor meget de overtræder menneskerettighederne og folkeretten. Med mindre at alle dem med vetoret i Sikkerhedsrådet er enige om ag der skal være sanktioner. Så fordi at FN bruger grej fra slyngelstater er det ikke nogen blåstempling som betyder at vi her i Danmark ikke må bruge vores sunde fornuft før vi køber grej.

 • Anmeld

  Anders Thomsen

  Jeg er mere betænkelig ved at købe en artilleri-pjece som ingen andre lande, inklusive ophavslandet, synes er god nok til selv at bruge.

 • Anmeld

  leif

  Både Nielsen og Anders Thomsen har ret.Det der altid er fremme i kræmmerlandet Danmark er prisen.Og som alle,der sætter sig grundigt ind i de forskellige former fra afpresning,monkeybusiness o.l. udmærket ved,kan Israel selv bestemme prisen,da det ikke nødvendigvis skal give profit, pga de stadige monstrøse tilskud fra USA genereret af den amerikanske jødiske lobby.Menneskerettigheder er godt men penge er dejligt.

 • Anmeld

  Henrik Andersen

  Godt! Så må Elbit være storfavorit nu.

 • Anmeld

  Halken

  @AT

  Det skal være velafprøvede systemer som bruges af andre lande. Indtil det ikke skal, fordi at de kan spare en femmer.

 • Anmeld

  Christian

  Russisk udstyr er heller ikke noget problem for FN.
  http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=41480#.V-qOASiLSUl

  Lad os købe russiske kanoner. De kan jo nok fås endnu billigere end de israelske, og så er jo ovenikøbet afprøvede systemer :-)