Hård kritik af Boeings efterspil i Danmark

Det møder hård kritik, at Boeing nu overvejer at lægge sag an mod Danmark efter at Boeing blev valgt fra ved typevalget i kampflykonkurrencen i juni i år.

Det er redaktørerne på mediet Second Line Of Defense, der mener, at Boeing er total galt afmarcheret, når de kritiserer den danske proces.

"Boeing going directly against a decision made by a sovereign nation, essentially telling them they do not know what they are doing is insulting. It is the worst aspects of “Engulf and Devour". It is also the case that it makes little sense to try and intimidate a small nation when Boeing is still trying to sell other small nations, like Finland. Why would any small nation wish to have a US company play like it is the tanker competition in the United States?" spørger Ed Timperlake og Robbin Laird fra Second Line Of Defense.

Login

 • Anmeld

  Thomas Larsen

  "... telling them they do not know what they are doing is insulting".
  Det går nok lidt begge veje: det er vist omtrent sådan Boeing føler om kampflykonkurrencen.

 • Anmeld

  CP

  Mon ikke Boeing ville være enig i det gamle Auken citat "Først pisser de på os, og så siger de vi lugter.."

  Så må vi se hvad der kommer ud af det, næppe særlig meget.

 • Anmeld

  Simon Petersen

  @KimE

  De flag viser hvilke lande, der deltager i udviklingen, så det er helt naturligt, at Dannebrog også sidder der.

 • Anmeld

  KimE

  Hur mycket har Danmark betalat för att vara med i projektet?

 • Anmeld

  Halken

  De har ikke gjort noget endnu, bare holdt muligheden åben. Og nogle ting i evalueringen var tydeligvis forkerte, som at sammenligne en to-sæders F18 med de andre eller bruge den korte levetid.
  Mon ikke at det er spil for galleriet, da de er ved at sælge til andre lande, og gerne vil kunne sige at de bestrider evalueringen, men når det kommer til at starte sagen, så frafalder de, da de ikke har nogen interesse i at skabe sig uvenner i DK eller blandt andre mindre lande.

 • Anmeld

  TomR

  @ KimE
  Ca 1,3 Mia kr. Det var oprindeligt ca 2 Mia men er blevet reduceret lidt undervejs.

  https://ing.dk/artikel/danmark-har-skaaret-en-tredjedel-af-stoetten-til-jsf-kampflyet-174030

 • Anmeld

  KimE

  Det var inte allt för mycket.

 • Anmeld

  KimE

  En australisk kommitté rekommenderar att man säkrar upp luftförsvarsförmågorna i fall f35 inte levererar rätt kapacitet eventuellt med att beställa fler f18e/f.

  http://www.defense-aerospace.com/articles-view/release/3/177886/australian-senate-confirms-f_35a-choice-but-wants-plan-b.html

 • Anmeld

  Peter Ottosen

  Jeg forstår det da så udmærket, det har da været et ugennemsigtig skin proces fra start til slut. Når resultatet nu være givet fra start af, hvor står jeg ikke hvorfor man ikke gik direkte i folketinget med IC35 uden udbud til at starte med begrundet i vitale sikkerhedsstrategiske årsager etc.
  PS
  Undre mig endnu mere over at AIRBUS ikke også er på banen.

 • Anmeld

  VSMUT

  Ej Andreas, du kan da ikke i din graveste mening bruge "Second Lind of Defense" som en kilde om noget der er kritisk over for Boeing. Har du set listen af sponsorer på deres side? De har 7 sponsorater fra Lockheed Martin, som også bliver beskrevet som en "Gold Sponsor"! Hele siden lugter af at den laver bestillings artikler for Lockheed’s PR afdeling.