Forsvaret har opdateret sin indkøbsplan

Udenlandske våbenproducenter og den danske forsvarsindustri samt politikerne og alle os andre kan i den nye udgave af
Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelses "Oversigt over planlagte større materielinvesteringer og materieldriftsopgaver" se hvad Forsvaret godt kunne tænke sig af nyt materiel. Styrelsen har nemlig fornylig offentliggjort oversigten i 2017-udgaven.

Formålet med offentliggørelsen af større, forventede materielinvesteringer og materieldriftsopgaver er at give industrien et overblik over de kommende materielrelaterede initiativer inden for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelses område. Offentliggørelsen sker som led i udmøntningen af Den nationale forsvarsindustrielle strategi samt Forsvarsministeriets strategi Open for Business.

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse tager i indledningen dog forbehold for, at det langt fra er sikkert at indkøbene bliver til noget:

Login

 • Anmeld

  GD

  "M954010 F35 generel drift. Materieldriften omfatter initialanskaffelse af bl.a. reservedele og støtteudstyr i forbindelse med anskaffelse af F-35.

  M956633 F35 aktivitetsbestemt drift. Materieldriften omfatter løbende vedligeholdelse af flyene herunder faste eftersyn, indkøb af reservedele og lignende."

  Det kunne godt lugte af at det kun er URF’en der skal betales via de 20 mia dkk i anskaffelse.

  Er det en opgave for redacteuren at finde ud af hvad der antages indeholdt i den faktura som disse 20 mia dkk skal dække?

 • Anmeld

  Jens Juul

  Mangler SM2 (eller bedre SM6) stadig? Hvornår mon der skal noget i de VLS mk41? Forhåbentlig efter nyt forlig.

 • Anmeld

  Simon Petersen

  @Jens Juul

  SM2 skal nok komme i næste forlig. SM6 tror jeg ikke, at vi nogensinde får. Det er bare for dyrt, men det ville være det rigtige missil at købe.

 • Anmeld

  Jens Juul

  Ja, SM6 er meget dyrt og kommer helt sikkert ikke til at fylde VLSerne, men selv et mindre antal (f.eks. 6-8 per fregat) ville give en værdifuld langtrækkende kapacitet - især i eskortemissioner som den Peter Willemoes netop er på vej ud på.

 • Anmeld

  Jens Juul

  ... og egentlig også som bidrag til genetableringen af noget som ligner territorialforsvar

 • Anmeld

  Simon Petersen

  Ja, SM6 ville være et perfekt valg til de danske fregatter. Særligt muligheden for at bruge missilet i tre forskellige opgaver gør det til et rigtig godt valg, hvor man "får meget for pengene".

 • Anmeld

  Halken

  De burde vel købe et miks af de to....