Bliv klogere på ballistisk missilforsvar på onsdag

Atlantsammenslutningens timing kunne næsten ikke være bedre. Diskussionen om Danmarks deltagelse i NATO’s ballistiske missilforsvar og et eventuelt dansk missilforsvar mod Rusland blussede op i sidste uge og trak overskrifter i de brede medier. Og på onsdag giver Atlantsammenslutningen så os alle sammen mulighed for at blive (endnu) klogere på missilforsvaret.

Det sker ved et arrangement på Forsvarsakademiet på onsdag fra kl. 15 til kl. 17. Her vil kommandør og militæranalytiker Peter R. Sønderkjøge-Hansen fra Forsvarsakademiet sammen med Lt. Colonel Pat McNelis fra US Air Force og kommandør Klaus Bohnenstengel fra det tyske søværn fortælle om de tekniske aspekter ved missilforsvar. Hvilke teknologier er under udvikling, hvordan er ballistiske missiler og luftforsvar integreret og hvad er mulighederne og udfordringerne set med danske, amerikanske og tyske briller.

Arrangementet onsdag er det første i en række seminarer om missilforsvar, som Atlantsammenslutningen vil afholde i de kommende måneder. Mon ikke vi også vil se en politisk debat. Måske som afrunding.

Login