Danmark giver 300 millioner til det afghanske forsvar og politi

STØTTE: Forsvaret og politiet i Afghanistan får de næste tre år mere end 300 millioner kroner i støtte fra Danmark og kan forvente dansk økonomisk støtte frem til 2024.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) har godkendt en forlængelse af den finansielle støtte til det afghanske politi og militær over de næste tre år. Derudover har den danske regering på seneste Nato-topmøde i juli besluttet at forlænge støtten på samme niveau helt frem til og med 2024. Udenrigsministeren overbringer nyheden til den afghanske præsident Ghani under sit besøg i Afghanistan disse dage.

Den finansielle støtte på 308 millioner kroner til drift og udvikling af de afghanske sikkerhedsstyrker skal komplementere den trænings-, rådgivnings- og støttemission, danske soldater bidrager til.

"Det er i dansk interesse, at vi fortsætter arbejdet mod et fredeligere Afghanistan. Derfor udmønter vi nu ekstramidler frem til 2020 til træning og andre omkostninger forbundet med politiet og militæret. Et fredeligere Afghanistan med mere stabilitet er en forudsætning for at imødegå migration og terrortruslen mod Vesten, Europa og Danmark," siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Login