Det skal forsvarsministeren nå inden sommerferien

ANALYSE: En reorganisering af styrelser og arbejdsopgaver samt en anlægslov og et udbud vil dominere forsvarsminister Trine Bramsens agenda frem mod sommerferien.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) skal have klappet en række større og mindre sager af, inden hun om halvanden måned kan fejre sit et-års jubilæum som forsvarsminister og sandsynligvis holde nogle ugers sommerferie.

Den største opgave bliver en ny organisering af departementet og dele af Forsvarsministeriets styrelser. Det var et af de ni initiativer, som Trine Bramsen i december sidste år annoncerede, hun ville sætte i værk i kølvandet på afsløringen af regnskabsrodet i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Altinget erfarer, at reorganiseringen vil blive præsenteret inden sommerferien og sandsynligvis indebære, at dele af Ejendomsstyrelsen og Forsvarsministeriets Personalestyrelse kommer tilbage ind under selve Forsvaret, der i dag kun består af de operative enheder i Flyvevåbnet, Søværnet og Hæren.

På sine besøg rundt til Forsvarets tjenestesteder har ministeren nemlig kunnet høre om det administrative bøvl, det giver, når man på kaserner, flådestationer og flyvestationer hele tiden skal have fat i eksempelvis Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring eller Forsvarsministeriets Personalestyrelse i Ballerup, så snart toilettet løber, eller der er fejl på lønsedlen.

Login