Esbern Snare trækkes hjem fra Guineabugten: Skal bruges i Nato-beredskab

Efter et møde med Nato trækker forsvarsminister Morten Bødskov (S) Esbern Snare hjem. Fregatten lander i dansk farvand om to uger og skal herefter gøres klar til at blive en del af det skærpede beredskab i Natos reaktionsstyrker. 

Forsvarsministeriet oplyser til Altinget, at man forventer at kunne sende fregatten afsted igen i starten af marts.
Forsvarsministeriet oplyser til Altinget, at man forventer at kunne sende fregatten afsted igen i starten af marts.Foto: Forsvaret / Forsvarsgalleriet
Frederik Gjersen Hansen

Esbern Snare vender nu kursen mod dansk farvand halvanden måned før tid.

Det sker, efter Nato har anmodet Danmark om at skærpe det danske beredskab i forbindelse med den optrappede konflikt mellem Rusland og Ukraine. Det oplyser forsvarsminister Morten Bødskov (S) efter et ekstraordinært møde i Udenrigspolitisk Nævn.

"Alle håber selvfølgelig på, at dialogsporet stadig er varmt, og at vi undgår krig og yderligere konfrontation i Europa. Det vil have meget store konsekvenser, og det ønsker vi alle at undgå," siger forsvarsministeren til TV 2

Esbern Snare forlader dermed arbejdsopgaven om bekæmpelse af pirateri i Guineabugten.

Klar til ny opgave til marts

Fregattens rejse mod Danmark varer cirka to uger. Herefter skal den klargøres til den nye opgave, og Forsvarsministeriet oplyser til Altinget, at man forventer at kunne sende fregatten afsted igen i starten af marts.

Med følger en besætning på cirka 175 personer, der består af blandt andet specialoperationsstyrker, militærpoliti, helikopterbidrag og kirurghold. Det er endnu ikke oplyst, hvor fregatten skal placeres. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Bødskov

Erhvervsminister, MF (S)
BA i samfundsfag (Aalborg Uni. 1994)

0:000:00