Her er regeringens forsvars- og sikkerhedspolitiske initiativer

STRATEGI: Fremme af danske muligheder for at få støtte fra EU's Forsvarsfond, forarbejde til afskaffelse af forsvarsforbeholdet og øget kontrol med udenlandske opkøb af dansk infrastruktur er nogle af nøglepunkterne i regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs, udenrigsminister Anders Samuelsen og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen ved fremlæggelsen af strategien torsdag formiddag.
Udviklingsminister Ulla Tørnæs, udenrigsminister Anders Samuelsen og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen ved fremlæggelsen af strategien torsdag formiddag.Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Som en del af sin udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi vil VLAK-regeringen nu se på, hvordan man kan blive bedre til at screene udenlandske investeringer, der kan udgøre en risiko i forhold til Danmarks sikkerhed og den offentlige orden.

Initiativet er en direkte konsekvens af, at store dele af den danske teleinfrastruktur blev solgt til det kinesiske firma Huawei, som i dag står for drift og vedligehold. Et forhold, der har medført en del løftede øjenbryn.

Regeringen vil også etablere en rådgivende gruppe, der skal bidrage til at fremme danske forsvarspolitiske kommercielle og forskningsmæssige interesser i forhold til EU's nye forsvarsfond.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00