Hjort ærgrer sig over at stå uden for samarbejde om droner og militær mobilitet

PESCO: 17 nye fælleseuropæiske forsvarsprojekter om blandt andet droner, radioteknologi og cybersikkerhed blev i sidste uge lagt frem i Bruxelles. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) ærgrer sig over, at Danmark ikke kan deltage.

BRUXELLES: EU's forstærkede militærsamarbejde tog endnu et skridt fremad i sidste uge, da de 25 deltagende lande blåstemplede 17 nye projekter. Det såkaldte Pesco-samarbejde, der lader grupper af lande gå sammen om forsvarsprojekter, er lukket land for Danmark på grund af forsvarsforbeholdet.

Det beklager forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), der gerne havde set Danmark deltage i flere af de nye projekter, herunder en europæisk medicinsk kommando, der skal kunne levere lægeteams med mere i felten. Også nye samarbejder om cybersikkerhed, radionavigation, droneteknologi og bekæmpelse af droner kunne have været interessant.

"Danmark har virksomheder, som er langt fremme teknologisk set på de her områder. Der burde vi som land kunne gå ind og være med til at bestemme og beslutte, hvad det er for nogle projekter," siger forsvarsministeren, der understreger, at det handler om danske arbejdspladser.

Login