Kritik af FE-håndtering afslører kulturforskel mellem embedsmænd

Lars Findsen er stadigvæk sigtet, og sagen fortsætter med at få kritik – nu også fra en række pensionerede departementschefer. Men kritikken afslører kulturforskelle i embedsværket. I dagens Ajour gør vi status på FE-sagen.

Dagens afsnit af Ajour gør status på sagen om sigtelsen af chef i Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen.
Dagens afsnit af Ajour gør status på sagen om sigtelsen af chef i Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Først blev Lars Findsen hjemsendt. Så blev han varetægtsfængslet og sigtet. Nu er han så løsladt igen, men fortsat sigtet for landsforræderi efter paragraf 109 – og det samme er tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Både danske og internationale medier skriver om varetægtsfængslingen af chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen. Derfor holder vi i dagens Ajour tungen lige i munden, og tager en status på sagen – og den kritik, som den har medført.

I sidste uge var det en række pensionerede departementschefer, som kritiserede regeringens håndtering af sagen. Men måske siger det noget om den kulturforskel, der er blandt nye og gamle embedsmænd, som blandt andre Barbara Berthelsen står i spidsen for.

Det fortæller Altingets forsvarsredaktør, Andreas Krog, som samtidig ser både tilbage og frem mod, hvad der skal ske med sigtelsen mod Lars Findsen.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Findsen

Chef, Forsvarets Efterretningstjeneste (hjemsendt), fhv. departementschef, Forsvarsministeriet 2007-15
cand.jur. (Københavns Uni. 1990)

Trine Bramsen

MF (S), fhv. transportminister og minister for ligestilling
cand.scient.soc. (Roskilde Uni. 2007)