Militæranalytiker vil udfordre centralt princip i dansk krisehåndtering

Håndteringen af kriser i Danmark er for ensporet, lyder advarslen fra en militæranalytiker, som anbefaler at centralisere krisehåndteringen og styrke Beredskabsstyrelsen. Venstre og Radikale bakker op om intentionerne.

Kriser har der været nok af i den seneste tid - her gaslækagen i Østersøen. Danmark skal fremover kunne forsvare sig bedre mod nye typer af angreb, som ikke kun er militære, lyder det i ny rapport.
Kriser har der været nok af i den seneste tid - her gaslækagen i Østersøen. Danmark skal fremover kunne forsvare sig bedre mod nye typer af angreb, som ikke kun er militære, lyder det i ny rapport.Foto: Forsvaret/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Vi skal sandsynligvis vænne os til, at en krise næppe kommer alene.

Såvel aktører som eksempelvis Rusland og ikke-aktører som eksempelvis klimaforandringer og pandemier truer samfundssikkerheden i Danmark.

Af den grund er det nødvendigt at tænke den danske krisehåndtering anderledes fremover, lyder det i en ny rapport fra Center for Militære Studier, som er en del af Københavns Universitet. Rapporten er forfattet af dekan på Forsvarsakademiet Henrik Breitenbauch og militæranalytiker Alexander Høgsberg Tetzlaff.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00