Ny DF-ordfører: Forsvarets ledelse skal være mere ærlig

ÆRLIGHED: Forsvaret skal være bedre til at sige fra, hvis det ikke har ressourcerne til at løse de opgaver, politikerne giver dem, mener Dansk Folkepartis nye forsvarsordfører, Jeppe Jakobsen.

Helt fra "barnsben" på officersskolen har forsvarschef Bjørn Bisserup og hans generaler og oberster lært at slå hælene sammen og løse de opgaver, som de nu engang får stillet med de midler, de nu engang har til rådighed.

Det har Dansk Folkepartis nye forsvarsordfører, Jeppe Jakobsen, også selv lært, da han gik på Hærens Officersskole. Men han opfordrer alligevel Bisserup og co. til at være mere ærlige og råbe op, hvis politikerne pålægger dem opgaver, som forsvaret reelt ikke kan løse.

"Der er en kultur i forsvaret om, at hvis man får et budget og bliver stillet en opgave, så løser man den, så godt man kan. Uagtet at ens budget måske er urealistisk. Det er sådan noget, der har ført til, at alt for mange af vores kampvogne bare har stået i en garage, fuldstændig ude af stand til at trille ud af den, fordi man ikke har villet sige, at man ikke kunne løse opgaven med at drive kampvognsbataljon. Det går bare ikke," fastslår Jeppe Jakobsen og fortsætter:

Login