Analyse af 
Andreas Krog

Regeringen har interesse i solidt efterårsforlig i stedet for forhastet sommerforlig

Ideen om at lande et forsvarsforlig hurtigt var primært Ellemanns og Venstres. Derfor møder det ikke de store protester, at regeringen nu vil sætte tempoet lidt ned. Et forlig før sommerferien og Nato-topmødet er heller ikke nødvendigvis en vindersag for regeringen på den internationale scene.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (t.v.) hilser på Nato's generalsekretær Jens Stoltenberg (t.h.) ved Nato-topmøde i Bruxelles i 2021.<br>
Danmarks statsminister Mette Frederiksen (t.v.) hilser på Nato's generalsekretær Jens Stoltenberg (t.h.) ved Nato-topmøde i Bruxelles i 2021.
Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

I sidste uge kom vikarierende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) med en udmelding i Jyllands-Posten, som trak en del overskrifter. Nemlig at forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig ikke starter lige foreløbig. Vi skal nok hen på den anden side af påske.

Det er der flere forklaringer på. For det første har Troels Lund Poulsen beholdt sit ”daytime job” som økonomiminister ved siden af vikartjansen for den sygemeldte Jakob Ellemann-Jensen.

For det andet er det såkaldte kasseeftersyn af hele Forsvaret forsinket. Det blev iværksat af daværende forsvarsminister Morten Bødskov (S) i september sidste år og går ud på at gennemlyse Forsvaret.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00