Rigsrevisionen skal undersøge om forligsmilliarder bliver brugt rigtigt

Rigsrevisionen skal undersøge om bevilling på knap 15 milliarder kroner er blevet anvendt til initiativer i forsvarsforliget, sådan som politikerne aftalte for fire år siden. Eller om nogle af pengene er gået til at lukke huller andre steder på Forsvarsministeriets område. Undersøgelsen iværksættes efter udskydelsen af flere initiativer besluttet i forliget.

Foto: Peter Timo Staggmeier / Flyvevåbnets Fototjeneste.
Andreas Krog

Statsrevisorerne har tirsdag bedt Rigsrevisionen finkæmme Forsvarsministeriets økonomistyring og blandt andet undersøge om penge til nyt materiel er gået til at lukke huller andre steder på ministeriets område.

Anmodningen kommer efter at forsvarschef Flemming Lentfer i november sidste år orienterede partierne bag forsvarsforliget for 2018-2023 om, hvordan han er nødt til at udskyde fem initiativer fra forliget til næste forligsperiode. 

Det får blandt andet den konsekvens, at den brigade, som var det store slagnummer i forliget fra januar 2018, ikke bliver klar til udsendelse i 2024, sådan som Forsvaret ellers havde stillet politikerne i udsigt.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00