Martin Geertsen
 svarer 
Magnus Heunicke

Martin Geertsen (V) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om ændringsforslag der indebærer, at konfidentielle aftaler og prisaftaler kan indgå i forsøgsordningen med medicintilskud på vilkår om risikodeling

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 142, Spørgsmål 5
Vil ministeren stille ændringsforslag der indebærer, at konfidentielle aftaler og prisaftaler kan indgå i forsøgsordningen med medicintilskud på vilkår om risikodeling, og vil ministe­

ren i benægtende fald yde teknisk bistand til et sådant ændringsforslag?

Svar fra mandag den 21. marts 2022
”Vil ministeren stille ændringsforslag der indebærer, at konfidentielle aftaler og prisaftaler kan indgå i forsøgsordningen med medicintilskud på vilkår om risikodeling, og vil ministeren i benægtende fald yde teknisk bistand til et sådant ændringsforslag?” Svar:

Konfidentielle aftaler og prisaftaler vil være et nyt element i lovforslaget, som ikke ligger i direkte forlængelse af den foreslåede ordning. Forslaget er desuden ufinansieret. Jeg vil derfor ikke stille et ændringsforslag.

I Danmark har vi nogle af Europas laveste priser på apoteksmedicin. Hvis vi ændrer på delelementer af medicintilskudssystemet uden at kende effekterne, risikerer vi at udfordre vores effektive system. Der er derfor behov for nærmere at undersøge, hvilke konsekvenser det vil have for det samlede medicintilskudssystem at indføre konfidensvar på spm. 298.

Som ønsket, vil ministeriet yde teknisk bistand til et ændringsforslag om konfidentielle aftaler og prisaftaler i forsøgsordningen om risikodeling. Dette vil blive fremsendt inden for fristen for ændringsforslag.
0:000:00